Utorak , 16. Oktobar 2018.
Naslovnica / Aktuelno / 6 ključnih tačaka koje Dembele mora ispuniti kako bi imao uspješnu drugu sezonu

6 ključnih tačaka koje Dembele mora ispuniti kako bi imao uspješnu drugu sezonu

Iako ove godine nije mnogo igrao, Ousmane Dembele će 2018. godinu zasigurno pamtiti po dobrom s obzirom da je s reprezentacijom Francuske postao prvak svijeta. Pred Dembeleovu drugu sezonu u redovima Barcelone, mnogi od njega očekuju puno toga, a Ramiro Aldunate, novinar madridske “Marce”, donosi 6 ključnih tačaka koje Dembele mora ispuniti kako bi bio uspješan.

ODMOR NAKON MUNDIJALA
Dembele je propustio cijelu Barçinu predsezonu 2017/18, s obzirom da je kao novi član Blaugrane predstavljen tek krajem augusta 2017. godine. Ni u ovoj predsezoni Dembele praktički neće igrati (izuzev u Gamper kupu), ali je ovo vrijeme dobra prilika da se mladi Francuz u krugu obitelji i prijatelja psihički odmori i pripremi za izazove koji slijede.

SEZONA BEZ OZLJEDA
Zbog ozljede koju je zadobio nedugo nakon dolaska u Barçu, Ousmane je propustio gotovo cijeli prvi dio sezone te je tek od marta bio u stanju pokazati dio svoga talenta. Ako ove sezone ne bude ozljeda, Dembele bi imao šansu pokazati šta zna.

IZBJEĆI STRES
Dembeleu je tek 21 godina i mnogi ga porede s Neymarom koji je u dosadašnjem dijelu karijere već postigao dosta toga. Čini se da ta činjenica, kao i potreba da opravda velike uložene novce, Dembelea sputava. Za nadati se da će Francuz na psihičkom planu ojačati i izbjeći stres koji se može negativno odraziti na njegove nastupe.

UČITI KAKO IGRA BARCELONA
Ousmane je mladić koji je u ranoj fazi svoje karijere već promijenio dva kluba prije Barçe i zasigurno da je Barcelona poseban izazov za njega. Na njemu je sada da na treninzima uči od najboljih i da se što prije prilagodi na Barçin stil igre.

POBOLJŠATI STIL ŽIVOTA
Dembele ne konzumira alkohol i nije sklon zadržavanju u klubovima Barcelone do ranih jutarnjih sati. Ipak, neki ga i dalje kritikuju zbog stila života, zbog ishrane i zbog činjenice da jako slabo priča španski jezik. Na njemu je da se potrudi da jezične barijere više ne bude.

POZITIVNO RAZMIŠLJANJE
Da nije iznimno kvalitetan, Barcelona ovog mladića zasigurno za velike novce ne bi dovela u svoje redove. On mora razmišljati pozitivno i vjerovati u to da u redovima katalonskog giganta može ostaviti dubok trag.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *