Utorak , 16. Oktobar 2018.
Naslovnica / Aktuelno / Arturo Vidal je došao, ko od veznjaka odlazi?!

Arturo Vidal je došao, ko od veznjaka odlazi?!

Dolazak Artura Vidala u Barcelonu defnitivno će značiti odlazak nekih veznih igrača iz katalonskog kluba.

Ernesto Valverde tako trenutno na raspolaganju ima ove veznjake: Busquets, Rakitić, Coutinho, S. Roberto, Arthur, Denis, Rafinha, Gomes, Samper, Alena te Arturo Vidal.

Dakle, trenutno čak 11 igrača Barcelone kandidira za mjesto centralnog (defanzivnog) veznog i zasigurno da će neki od njih morati napustiti klub. U nastavku o tome ko bi to mogao biti…

VEOMA MALE, SKORO PA NIKAKVE ŠANSE DA ĆE OTIĆI:
Ni Busqutes, ni Coutinho, ni Rakitić, ni Roberto 99,9% neće napustiti Barcelonu ovog ljeta. Valverde im vjeruje, oni su jako bitni za vezni red Blaugrane (Roberto i za defanzivu) i o njihovoj prodaji katalonski klub uopće ne razmišlja. Tu je i Arthur, mladić koji je tek došao na Camp Nouu i pred njim je zasigurno mnogo sjajnih sezona u Barçi.

POSTOJI ODREĐENA ŠANSA DA ĆE OTIĆI IZ KLUBA:
Ovdje se radi o Denisu Suarezu i o Rafinhi. Ako klub na njih gleda kao backup opcije za krilne pozicije, onda bi ih mogao zadržati (iako je pitanje koliko bi i tu igrali u ovakvoj Barceloni). Ako se na njih gleda kao na centralne veznjake, teško je vjerovati da će imati zapaženu minutažu.

POSTOJI VELIKA ŠANSA DA ĆE NAPUSTITI BARCELONU:
Andre Gomes će vrlo vjerojatno biti prodan nakon dovođenja Arthura Mela i Artura Vidala. Kad su u pitanju Sergi Samper i Carles Alena, za očekivati je da ih Barcelona pošalje na posudbe.

 

(neki će reći da su i Dembele te Malcom kod Valverdea veznjaci, kao i da Monchu i Puig mogu dobiti šansu od igrača iz B ekipe, ali o tome nismo željeli u ovom članku)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *