Četvrtak , 15. Novembar 2018.
Naslovnica / Aktuelno / COUTINHO – informacije iz 4. januara

COUTINHO – informacije iz 4. januara

Sve današnje vijesti o Coutinhu na jednom mjestu…

00:00 – “FINALE BORBE ZA COUTINHA” – Naslovnica današnjeg izdanja katalonskog “Sporta” ponovo je posvećena Phillipeu Coutinhu. List navodi da Liverpool za Brazilca od Barcelone zahtijeva 160 miliona eura, dok s druge strane Barcelona nudi 130 miliona eura. Međutim, razlika u traženom iznosu neće previše uticati na tok pregovora.

09:50 – “Sport” navodi da će Coutinho u Barceloni nositi dres s brojem 7 ili pak 14 (Arda i Mascherano bi trebali napustiti klub).

09:55 – “Mundo Deportivo” također  već spominje brojeve koje bi Brazilac mogao nositi. U igri je i broj 24 (prethodne tri sezone na leđima Mathieua).

11:55 – Novinar Guillem Balague: ”Ponude Barçe za Coutinha još uvijek nije stigla, ali hoće. Nema dogovora oko iznosa transfera, no 150 milijuna eura je cijena koju bi Liverpool uzeo u obzir. Brazilac sutra neće nastupiti protiv Evertona.”

12:45 – Novinar Alves Marcus: “Coutinhovi agenti Giuliano Bertolucci i Kia Joorabchian u narednim satima će se sastati s rukovodstvom Liverpoola kako bi diskutovali o tranferu Brazilca u redove Barcelone.”

13:00 – Melissa Reddy, novinarka upućena u zbivanja u Liverpoolu: “Barcelona finalizira ponudu od 150 milijuna € za Philippea Coutinha, što bi ga učinilo njihovim rekordnim transferom i trećim igračem po vrijednosti na svijetu. Čini se da je sada pitanje kada a ne hoće li dogovor biti postignut…”

13:10 – “Marca” je objavila da će Coutinho biti predstavljen u ponedjeljak, 8. januara!

13:25 – Britanski “Express” tvrdi da je Neymar oduševljen činjenicom da je Coutinho na pragu Barcelone. Navodno, ovaj bivši član Barçe je u stalnom kontaktu sa Coutinhom i poručio mu je da bude strpljiv jer će dogovor sigurno biti postignut.

15:10 – Jurgen Klopp o Coutinhu: “Sve što kažem bit će pretvoreno u različite verzije novinarskih priča. Nemam ništa za reći o ovom prelaznom roku.”

16:30 – Novinar Gerard Romero: “On dolazi.”

16:40 – “LaSexta”: Coutinho će se Barceloni pridružiti sljedeće sedmice, a njegova godišnja primanja u katalonskom klubu iznosit će 13 miliona eura, dok će transfer iznositi 150 miliona eura!

21:45 – Pouzdani Paul Joyce je objavio da je Liverpool spreman prodati Coutinha za cifru od oko 157 milijuna €, pri čemu bi klubu s Anfielda fiksno pripalo 112 milijuna €, a Barça će ga dovesti već u januaru.

 

Članak ćemo ažurirati kako informacije budu pristizale…
Informacije o ovoj temi od jučer možete pročitati OVDJE.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *