Utorak , 16. Oktobar 2018.
Naslovnica / Aktuelno / Zašto je Ernesto Valverde frustriran potezima uprave?

Zašto je Ernesto Valverde frustriran potezima uprave?

Prema pisanju španskih medija, Ernesto Valverde je poprilično isfrustriran određenim ‘potezima’ predsjednika Barcelone, Josepa Marije Bartomeua.

Prva stvar koja je iznervirala Valverdea se desila još nakon poraza od Rome u Ligi prvaka, kada je trener bio razočaran potezom Bartomeua koji je je u javnost izno negativne detalje utakmice. Druga stvar koja smeta Valverdeu je to što mu još nije produžen ugovor koji ističe u junu sljedeće godine, a pregovora oko novog ugovora još nema. Ove dvije stvari zajedno pomalo kvare atmosferu u klubu i to u godini u kojoj od Barcelone svi očekuju da osvoji Ligu prvaka, a navodno baš ta Liga prvaka će biti presudna u produženju ugovora Ernestu Valverdeu.

Također, itekako je moguće da Valverde iskoristi ”Pep-princip” produženja ugovora, odnosno da sačeka proljeće da vidi ima li budućnosti za njega u klubu te onda odluči hoće li produžiti ugovor. Naravno, isti ovaj princip je koristio i bivši trener Barcelone, Luis Enrique.

Ostaje da se vidi prije svega kako će klub igrati, kako u La Ligi tako i u najelitnijem evropskom takmičenju, jer prema svemu sudeći, rezultati tima u ova dva takmičenja će direktno utjecati na novi ugovor trenutnom treneru katalonskog diva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *