Petak , 20. Juli 2018.
Naslovnica / Aktuelno / INTERVJU: Pique o ugovoru Messija, odlasku Neymara, stanju u Barceloni…

INTERVJU: Pique o ugovoru Messija, odlasku Neymara, stanju u Barceloni…

Na promotivnom događaju za ‘Pokerstar’ u jednom kasinu u Barceloni, Gerard Pique je dao intervju za novinare katalonskog “Sporta”. Između ostalog, Barçin štoper se dotakao Messijevog ugovora, Neymara, odnosa između igrača i uprave, pojačanja…

O početku La Lige:

– Započeti ligu kod kuće je uvijek dobro. Sada nam preostaje meč protiv Alavesa gdje moramo slaviti kako bi uhvatli ritam na samom početku sezone.  Neke kockice još uvijek nisu posložene i stoga moramo biti strpljivi do kraja prelaznog roka jer i u ovu sezonu ulazimo puni želje za trofejima.

Na pitanje o eventualnom dolasku Dembéléa i Coutinha:

– Pratim isključivo špansku ligu i nisam previše gledao utakmice u kojima su oni nastupali. Ako uprava ima namjeru dovesti ih, to znači da su dovoljno kvalitetni da pojačaju tim kao što je Barcelona.

O kontraverznoj fotografiji s rođendana Neymarovog sina:

-Takve stvari se dešavaju. Slučajnost… Već smo bili na zabavi i niko nas nije obavijestio da klub planira pokrenuti postupak protiv Neymara. Na slici nema ništa sporno, Neymar je moj prijatelj. Tom fotografijom nismo imali namjeru poslati bilo kakvu poruku upravi, to bi uradili privatno, u tajnosti. Niti smo ljuti na upravu, niti su odnosi među nama narušeni.

O Neymarovom odlasku iz Barcelone:

– Shvatam da su pojedine osobe uznemirene zbog toga što je Neymar odlučio otići, međutim, to ne remeti naše prijateljstvo. Odluku koju je donio je njegova lična stvar, a par fotografija s njim ne pravi štetu nikome.

Zasigurno jedno od najinteresantnijih pitanja, bilo je ono hoće li Messi potpisati novi ugovor, na šta je Pique odgovorio:

– Nadam se da će to biti što prije. Nisam previše zabrinut jer ga poznajem i znam šta osjeća. On voli klub više od bilo koga drugog.

Na pitanje hoće li jednog dana postati predsjednik Barcelone:

– Ovdje sam da igram fudbal. Ostalo mi je još par godina…

O budućnosti:

– U svaku novu sezonu ulazim sa sve više entuzijazma jer znam da moje vrijeme u Barceloni ističe. Želim završiti karijeru ovdje, ali za takvo nešto moram biti vrlo predan i važan igrač.

Na samom kraju, Pique je prokomentarisao i rivale iz Madrida:

– Real Madrid je trenutno u sjajnoj formi, ali svaki klub, ma koliko bio dobar, dočeka dan kada će doživjeti poraz. Mi takvo nešto moramo znati iskoristiti jer to nam donosi trofeje…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *