Utorak , 16. Oktobar 2018.
Naslovnica / Aktuelno / Kakve su zaista šanse da Pogba ovih dana završi u Barçi?

Kakve su zaista šanse da Pogba ovih dana završi u Barçi?

Osim katalonskih listova “Sport” i “Mundo Deportivo” koji navode da se FC Barcelona s torinskim Juventusom bori za potpis Paula Pogbe, u priču o mogućem prelasku ovog Francuza u redove katalonskog giganta sinoć se uključio i Gerard Romero, pouzdani katalonski novinar koji radi za “RAC 1”.

Kao što smo kasno sinoć naveli, Romero tvrdi da Barça želi Pogbu, da ga žele članovi Valverdeove momčadi, da Mino Raiola radi na njegovom transferu iz Uniteda, ali navodi i to da se cijela operacija doima kao teško ostvariva jer ga Manchester United nema namjeru prodati, a uz to bi koštao jako puno (više od 100 milijuna €).

Mnogi su nam povodom ovih priča postavili pitanje o tome kakve su zaista šanse da Pogba završi u Barceloni ovoga ljeta.

Prije svega, valja izdvojiti bitan podatak koji ste možda propustili. Naime, prijelazni rok u Engleskoj ovog ljeta traje do 9. augusta (do 17:00) nakon čega klubovi iz Premiershipa nemaju mogućnost dovođenja novih igrača sve do januara. Ipak, odlazni transferi iz Engleske su mogući sve dok traju prijelazni rokovi u određenim zemljama (primjera radi, u Španiji, Njemačkoj i Francuskoj traju do 31. augusta, u Italiji do 18. augusta). Dakle, sve i da United odjednom pokaže želju da proda Paula Pogbu, za dovođenje novog igrača u sredinu terena Mourinhova ekipa ima tek nešto više od tri dana i zaista je teško vjerovati da će klub s Old Traforda ovog ljeta odlučiti za takvo što.

Jose Mourinho je ionako naglašavao da nije zadovoljan poslom koji su čelnici njegove ekipe ovog ljeta odradili, a ako bi na kraju ostao i bez Pogbe koji je na Mundijalu pokazao da vrijedi puno, i bez veznjaka koji bi ga zamijenio, nastao bi pravi potres u crvenom dijelu Manchestera.

Cijela priča o Pogbi i Barceloni definitivno postoji, Barça bi ga željela vidjeti u svojim redovima, ali ipak je teško očekivati da će se to desiti ovog ljeta.

U januaru? Idućeg ljeta? To su već realnije mogućnosti… Je li Francuz uopće potreban Barçi? To prepuštamo vama da procijenite.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *