Nedjelja , 22. Juli 2018.
Naslovnica / Aktuelno / Nelogičnosti oko Paulinhovog odlaska

Nelogičnosti oko Paulinhovog odlaska

FC Barcelona je večeras, nekoliko sati nakon Guangzhoua, potvrdila da se Paulinho vraća u ovaj kineski klub iz kojeg je i došao u redove Blaugrane. U svemu ovome nekoliko je čudnih detalja…

Najprije je Guangzhou objavio da je riječ o posudbi uz opciju kupovine, dok se Barça uopće nije oglašavala. Inače, praksa je da se kod sličnih dogovora gotovo pa istovremeno objave vijesti putem službenih portala i društvenih mreža.

Prema službenoj objavi FC Barcelone, Guangzhou je bio OBAVEZAN kupiti Brazilca po isteku jednogodišnje posudbe, ali je zatim članak uređen i navedeno je da se radi o OPCIJI kupovine.

Zašto je dogovor ovako sklopljen? Kinezima zasigurno nije problem isplatiti novce odmah, ali će se na to ipak čekati (“Mundo Deportivo” tvrdi da isplata slijedi do januara 2019. godine). Nešto je u cijeloj priči jako sumnjivo i za nadati se da uprava Barcelone neće biti upetljana u novi skandal.

Još jedna nelogičnost vezana je za datum koji kod objave transfera stoji na službenom portalu FC Barcelone. Naime, članak s portala izgleda ovako:

Kao što možete vidjeti ispod naslova, članak je kreiran 6. jula u 11:25, a svjetlo dana je ugledao 8. jula oko 21 sat… Inače, 6. jula u večernjim satima je Paulinho, nakon ispadanja s Mundijala od Belgije, izjavio da zna da postoji ponuda iz Kine te od jednog europskog kluba, ali da uopće ne isključuje opciju ostanka u Barceloni.

Uz sve ovo, čudno je što vijest o Paulinhovom odlasku uopće nije istaknuta na Barçinom portalu među bitnim vijestima, nego ju je potrebno tražiti po naslovnici. Kao da su se u klubu trudili staviti vijest u drugi plan dok se Bartomeu i ekipa ne dogovore kakve će se informacije navesti i na koji način će se članak urediti…

Sa stavke “obavezne kupovine” na “opciju kupovine”… Bartomeu, morat ćeš ovo nekako objasniti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *