Utorak , 16. Oktobar 2018.
Naslovnica / Aktuelno / Ramos bi se mogao pokajati zbog svojih riječi

Ramos bi se mogao pokajati zbog svojih riječi

Kad je krajem marta ove godine reprezentacija Španije igrala prijateljske mečeve, na jednoj od konferencija za novinare pojavio se Sergio Ramos, kapiten reprezentacije.

Tom prilikom, ovaj defanzivac je između ostalog rekao:

– Generacija se promijenila i novi igrači su isplivali. Danas nas je više iz Reala nego iz Barçe. Barçina filozofija je prije bila izraženija u nacionalnom timu, a sada postoji veći balans po tom pitanju. Dobro je za španski nogomet da su tu sada igrači i iz Valencije, Villarreala i da Barcelona više ne dominira u reprezentaciji…

Nešto više od tri mjeseca nakon toga, Furija je sa samo trojicom članova Barcelone eliminirana u osmini finala Svjetskog prvenstva. Prije dvije godine, Furija je s EURO-a eliminirana u osmini finala, a Mundijal 2014. godine okončala je u grupnoj fazi…

Sva ta natjecanja su natjecanja u kojima se utjecaj Barçinih igrača na Španiju smanjio, a rezultati su na kraju mnogo, mnogo lošiji nego u vrijeme kad je šest, sedam igrača Barcelone igralo u starnoj postavi Španije.

Podsjetit ćemo samo da je Furija s okosnicama reprezentacije koji su igrali za Barcelonu osvojila čak tri velika natjecanja u nizu (2008, 2010, 2012)!

Ramos bi se očito mogao pokajati zbog riječi da je dobro što Blaugrana više nije tako zastupljena u reprezentaciji…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *