Utorak , 16. Oktobar 2018.
Naslovnica / Aktuelno / Trenutna uprava je u potpunosti izgubila integritet!

Trenutna uprava je u potpunosti izgubila integritet!

Početkom ovog mjeseca, točnije 7. augusta, predsjednik Barcelone, Josep Maria Bartomeu izjavio je i naglasio sljedeće:

222 milijuna eura koje smo zaprimili prodajom Neymara Jr. u PSG, bit će iskorištena promišljeno i pažljivo.

Nešto više od dva tjedna prošlo je od te njegove izjave koja je tada možda i ulijevala kakvu takvu nadu navijačima Barcelone da će ovaj prijelazni rok biti donekle uspješan, ali katalonski klub, to jest prvenstveno Bartomeu, Robert Fernandez i društvo nisu uspjeli realizirati niti jedan transfer izuzev dovođenja Paulinha iz Kine, kojeg su vrijedi naglasiti također izdogovarali teškom mukom.

Upravo je dovođenje Brazilca stvorilo razne kontroverze i negodovanje među navijačima, koje nije neopravdano kada pogledamo da je igrač iz Kine koji će uskoro zagaziti u “klub 30” doveden za 40 milijuna eura, a mladi veznjaci poput Sergi Sampera i Denisa Suareza bi mogli završiti u drugim klubovima i to za neke mizerne svote na koje smo posljednjih godina već navikli. Nismo stručnjaci, ali ne kosi li se to s gore navedenom izjavom predsjednika Bartomeua, osim ukoliko čelništvo Barcelone nema neka druga poimanja promišljenog i pažljivog.

No, što je učinjeno učinjeno je i tu nema povratka, međutim ono što bi moglo predstavljati problem jesu stvari koje kako trenutno stvari stoje neće biti učinjene. Do kraja prijelaznog roka dijeli nas svega deset dana, a o mogućim prijeko potrebnim pojačanjima ni traga ni glasa.

Ousmane Dembele i Phillipe Coutinho, možemo reći glavne mete katalonskog kluba nakon odlaska Neymara Jr. u redove pariškog sastava, i nakon višetjednih pregovora i raznih ponuda nisu ni korak bliže potpisu s Blaugranom, kamoli nešto više. S druge strane, danas se u medijima pojavila pomalo šokantna vijest da je Barça, točnije Pep Segura, u posljednjim trenucima odustao od dovođenja veznjaka Nice, Jeana Michaela Serija koji je praktički bio pred potpisom za ekipu s Nou Campa te se već oprostio od svojih suigrača, ali iz Barcelone su ga dočekale nesvakidašnje vijesti.

Kako prenose pojedini mediji, razlog zbog kojeg je Pep Segura odustao od dovođenja ovog sjajnog veznjaka, jest tehničke prirode, odnosno drugim riječima, Seri nije dovoljno kvalitetan da bude član Barcelone.

U prijelaznom roku u kojem se doveo Paulinho iz Kine, a odustaje se u zadnjem trenutku od dovođenja sjajnog veznjaka iz Nice, koji bi koštao otprilike kao i Brazilac, a usudimo se reći bio i kvalitetniji igrač, govorimo li mi stvarno o promišljenom i pažljivom upravljanju novcem te samim “promišljenim” odlukama trenutne uprave.

Činjenica je da Bartomeu, Fernandez i društvo ne znaju što rade, izgubljeni su i traže bilo kakav izlaz iz trenutne situacije, a to se očituje kroz neka nova imena koja su se našla na radaru katalonskog kluba poput Eriksena, Di Marije, Keite i mnogih drugih. Međutim, zar je vjerovati da bi ova uprava mogla u nešto više od tjedan dana realizirati neki od ovih transfera kada nisu bili sposobni u nekoliko sedmica realizirati transfere Dembelea i Coutinha.

Ova uprava je u potpunosti izgubila integritet i povjerenje navijača nekad velikog kluba Barcelone, a hoće li ih to natjerati da napokon odstupe sa svojih pozicija, vrijeme će pokazati…

(Stavovi izraženi u ovom tekstu pripadaju autoru i ne odražavaju nužno uređivačku politiku portala)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *