Utorak , 16. Oktobar 2018.
Naslovnica / Aktuelno / Trojac MSD je bolji od MSN-a

Trojac MSD je bolji od MSN-a

Mnogi navijači Barcelone će se složiti da je trojac kojeg je činio Leo Messi, Luis Suarez i Neymar Jr. najefikasniji napadački trojac u novijoj historiji katalonskog kluba. Međutim, brojke ukazuju na to da se trojac Messi, Suarez i Dembele pokazao boljim od popularnog MSN-a gledajući prvih šest utakmica sezone.

Naime, u dosadašnjih šest službenih utakmica ove sezone, Ousmane Dembele je postigao 5 pogodaka, a ako na to dodamo i Messijevih 7 te Suarezova tri gola, dolazimo do brojke od 15 pogodaka. Upravo toliko golova su postigli i prošle sezone u prvih šest utakmica sezone (10 je postigao Messi, 4 Suarez i 1 Dembele). Iz svega toga se zaključuje da prosjek postignutih pogodaka MSD-a u prvih šest utakmica sezone iznosi 15.

S druge strane, MSN je u svojoj prvoj sezoni u prvih šest odigranih utakmica postigao 10 pogodaka (8 Messi, 0 Suarez i 2 Neymar), u drugoj sezoni 12 (3 Messi, 6 Suarez i 3 Neymar), dok  je u posljednjoj zajedničkoj sezoni stigao do brojke od 17 golova (10 Messi, 4 Suarez i 3 Neymar). Prosjek golova MSN-a u prvih šest utakmica sezone iznosi 13.

Iz toga proizilazi da je trojac MSD za dva gola učinkovitiji u odnosu na MSD.

Ideja za članak: www.fcbarcelonanoticias.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *