Nedjelja , 22. Juli 2018.
Naslovnica / Aktuelno / Zašto posudba, a ne prodaja?

Zašto posudba, a ne prodaja?

Paulinho se vraća u Kinu. To je vijest koja je definitivno danas potvrđena i od strane FC Barcelone i od strane Guangzhoua, ali u cijeloj priči je ostalo nejasno zašto se radi o posudbi, a ne o direktnoj prodaji.

Pouzdani novinar Gerard Romero (“RAC 1”) je došao do saznanja da će Brazilac biti posuđen iz razloga što Guangzhou mora ispoštovati određene pravne odredbe po pitanju novca koji će izdvojiti za transfere. Iz tog razloga, očekuje se da novac (50 milijuna €) bude isplaćen krajem ove godine.

Na kraju je opet nejasno je li ova kineska momčad obavezna kupiti Paulinha ili od toga može odustati… Podsjećanja radi, Barça je najprije objavila da je kupovina obavezna po isteku posudbe, da bi zatim članak na tu temu bio uređen uz naglasak da kupovina ipak nije obavezna.

Bilo kako bilo, Paulinha vjerojatno više nećemo vidjeti u dresu Barcelone te se on s 49 utakmica i 9 postignutih golova oprašta od katalonskog giganta.

Zanimljivo je da će on priliku za “drugi debi” u Kini imati već za 10 dana, što će značiti da od februara 2017. godine pa sve do decembra 2018. Paulinho neće imati slobodan dan!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *